lunes, 28 de enero de 2013

L'ALUMNAT D'INFANTIL VISITA L'ÒPTICA


"Donat que al llarg del mes de gener es treballa la unitat del cos, un any més, les mestres d’ Infantil em sol·licitaren el poder fer una visita a l’òptica. És una molt bona ocasió per interactuar un poc amb elles i els xiquets, i apropar un poc més el món de l’òptica.

Les mestres, abans en classe, ja es preparen un poc la temàtica, i després ací a l’òptica els xiquets tenen l´oportunitat de poder veure l´establiment, els instruments òptics i diversos tipus d´ulleres.

Els faig una sèrie de preguntes en les que intente que els xiquets ens donen el seu parèixer. Parlem dels ulls, dels sentits, incidint especialment en el de la vista, de l´establiment , de l’òptica, de quins serveis oferim, de perquè la gent pot necessitar vindre a l’òptica, al ‘oftalmòleg, etc.

I aprofitant que venen, i d´una forma totalment voluntària i desinteressada, els faig a tots una proba. Els xiquets son valorats amb el auto-refractòmetre. És una proba senzilla i no definitiva , la qual sols ens serveix de una forma orientativa per descartar algun problema visual o no. No obstant, i tal com ja he dit abans, no es definitiu. En alguns casos, el que fem, és recomanar a les mestres que diguen als pares que caldria fer algunes probes més o dur un seguiment un poc  més controlat en alguns dels xiquets.

Tenint en compte que del 15 al 30% dels problemas de aprenentatge és deuen a un problema visual no diagnosticat, sembla que aquest servici del qual és poden beneficiar tots els xiquets i xiquetes de infantil , és de gran valor. La importància de vore bé està molt relacionada amb uns bons resultats escolars.

La experiència de aquestes “visites”  al llarg del anys, ens ha demostrat també que aquest servici gratuït que oferim, és una bona manera de fer una primera detecció de algun possible problema visual, descartant molts cassos, i discriminant un percentatge prou elevat dels cassos en els que a més curt o més llarg termini, existeix realment alguna dificultat visual.

Com ja he comentat, recomanem altres probes, ací a l’òptica del poble, o a qualsevol altra Óptica u oftalmòleg. No hem d´oblidar que en un establiment d’òptica es poden realitzar molts tipus de exàmens visuals: Examen motor, sensorial, refractiu, binocular, acomodatiu, etc.  I també cal tenir en compte que una primera ullera, en Óptica pediàtrica, és a dir amb xiquets menuts, sempre te que estar prescrita per el oftalmòleg.

Sols em queda acomiadar-me de tots vosaltres i agrair-vos que any rere any, fem d´aquest projecte de salut visual, una realitat.

 Neus Ibáñez Pont. Nº Col·legiada: 12.798.
 Òptic titular d’ Óptica Pròxima La Vall.-Càrcer. 







No hay comentarios:

Publicar un comentario